Otthonában támadták meg Hockenheim polgármesterét, súlyosan megsérült

külföld
2019 július 16., 18:42

Saját házának udvarán támadta meg egy ismeretlen a németországi Hockenheim szociáldemokrata polgármesterét.  Dieter Gummert súlyos sérülésekkel vittek kórházba - közölte kedden a rajna-vidék-pfalzi rendőrség.

link Forrás

Az ismeretlen támadó hétfő este becsöngetett a 67 éves politikus böhl-iggelheimi otthonába, majd puszta kézzel támadta meg, ököllel ütötte arcon Gummert, és gyalog elmenekült a helyszínről. Gummer elveszítette az eszméletét, a földre zuhant, és beütötte a fejét, és az állkapcsa is eltört.

„Minden irányban nyomozunk” - közölte a rendőrség szóvivője, de hozzátette, hogy egyelőre egyáltalán nem tudják, miért támadták meg a politikust.

A hockenheimi városvezetés megdöbbent. Gummer 2004 óta vezeti Hockenheimet, és augusztusban nyugdíjba vonul. Utódát vasárnap választják meg.

A német városi önkormányzatok tanácsa szerint az elmúlt egy évben 1200 esetben ért politikailag motivált támadás helyi politikusokat. Az ilyen esetekre azóta figyelnek különösen Németországban, hogy egy feltételezhetően szélsőjobboldali csoportokhoz köthető férfi saját háza előtt agyonlőtte Walter Lübckét, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kasseli politikusát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.