Otthonában támadták meg Hockenheim polgármesterét, súlyosan megsérült

Saját házának udvarán támadta meg egy ismeretlen a németországi Hockenheim szociáldemokrata polgármesterét.  Dieter Gummert súlyos sérülésekkel vittek kórházba - közölte kedden a rajna-vidék-pfalzi rendőrség.

Az ismeretlen támadó hétfő este becsöngetett a 67 éves politikus böhl-iggelheimi otthonába, majd puszta kézzel támadta meg, ököllel ütötte arcon Gummert, és gyalog elmenekült a helyszínről. Gummer elveszítette az eszméletét, a földre zuhant, és beütötte a fejét, és az állkapcsa is eltört.

„Minden irányban nyomozunk” - közölte a rendőrség szóvivője, de hozzátette, hogy egyelőre egyáltalán nem tudják, miért támadták meg a politikust.

A hockenheimi városvezetés megdöbbent. Gummer 2004 óta vezeti Hockenheimet, és augusztusban nyugdíjba vonul. Utódát vasárnap választják meg.

A német városi önkormányzatok tanácsa szerint az elmúlt egy évben 1200 esetben ért politikailag motivált támadás helyi politikusokat. Az ilyen esetekre azóta figyelnek különösen Németországban, hogy egy feltételezhetően szélsőjobboldali csoportokhoz köthető férfi saját háza előtt agyonlőtte Walter Lübckét, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kasseli politikusát. (MTI)