Kilőtt oroszlán teteme felett csókolózott a kanadai házaspár, tombolnak az állatvédők

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Jelentős online felháborodást váltott ki az a kép, amit egy edmontoni házaspár, Darren és Carolyn Carter posztoltak ki néhány napja, miután részt vettek egy szervezett vadásztúrán a Kalaháriban. Darren és Carolyn kilőttek egy oroszlánt, majd az állat teteme felett csókolózva pózoltak:

„Kőkemény meló a kalahári napon: egy hatalmas oroszlán. (...) Nincs ahhoz hasonló érzés, mint levadászni a dzsungel királyát”

 - írták többek közt a képek alá.   

A fotókat egy trófeavadászattal egybekötött szafarit működtető dél-afrikai társaság, a Legelala Safari osztotta meg oldalán, de olyan felháborodást váltott ki, hogy azóta a honlap, és az ahhoz tartozó Facebook-profil is elérhetetlenné vált. 

A trófeavadászatok ellen kampányoló egyik szervezet alapítója szerint az ilyen szafarikban az állatokat kifejezetten azzal a célzattal tenyésztik, hogy kiszolgálják a vadászatra érkező szupergazdag vadászok igényeit. 

Egy egyszerű túra nagyjából 2400 fontba, szűk 1 millió forintba kerül, de az oroszlánvadászatok ennél sokkal borsosabbak, és csak külön kérésre szervezik meg őket a Legelalában. 

Az eset nyomán a Mirror brit bulvárlap kampányt is indított a trófeavadászat ellen, és azt kérik a kormánytól, hogy ne engedélyezzék az ilyen állati trófeák beszállítását Nagy-Britanniába. 

A házaspár, akik közül a férfi egyébként maga is állatok kitömésével foglalkozik, nem akarta kommentálni a fotót a lap megkeresésére sem. (Independent)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.