Kilőtt oroszlán teteme felett csókolózott a kanadai házaspár, tombolnak az állatvédők

Jelentős online felháborodást váltott ki az a kép, amit egy edmontoni házaspár, Darren és Carolyn Carter posztoltak ki néhány napja, miután részt vettek egy szervezett vadásztúrán a Kalaháriban. Darren és Carolyn kilőttek egy oroszlánt, majd az állat teteme felett csókolózva pózoltak:

„Kőkemény meló a kalahári napon: egy hatalmas oroszlán. (...) Nincs ahhoz hasonló érzés, mint levadászni a dzsungel királyát”

 - írták többek közt a képek alá.   

A fotókat egy trófeavadászattal egybekötött szafarit működtető dél-afrikai társaság, a Legelala Safari osztotta meg oldalán, de olyan felháborodást váltott ki, hogy azóta a honlap, és az ahhoz tartozó Facebook-profil is elérhetetlenné vált. 

A trófeavadászatok ellen kampányoló egyik szervezet alapítója szerint az ilyen szafarikban az állatokat kifejezetten azzal a célzattal tenyésztik, hogy kiszolgálják a vadászatra érkező szupergazdag vadászok igényeit. 

Egy egyszerű túra nagyjából 2400 fontba, szűk 1 millió forintba kerül, de az oroszlánvadászatok ennél sokkal borsosabbak, és csak külön kérésre szervezik meg őket a Legelalában. 

Az eset nyomán a Mirror brit bulvárlap kampányt is indított a trófeavadászat ellen, és azt kérik a kormánytól, hogy ne engedélyezzék az ilyen állati trófeák beszállítását Nagy-Britanniába. 

A házaspár, akik közül a férfi egyébként maga is állatok kitömésével foglalkozik, nem akarta kommentálni a fotót a lap megkeresésére sem. (Independent)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.