Otthon nyomtatott eurókkal próbált autót vásárolni egy 20 éves nő Németországban

Fotó: Saartext Twitter / Polizedirektion Pirmasens

Pénteken egy 20 éves nő sétált be egy autószalonba a dél-németországi Kaiserslautern városában, majd leszámolt készpénzben 15 ezer eurót, hogy vegyen belőle egy autót. 

A vége a történetnek az lett, hogy rendőrök vitték el, miután kiderült, hogy hamis pénzzel próbálta átverni az autódílert. 

Nem lehet állítani, hogy a nyomozóknak volt dolguk. Házkutatást tartottak ugyanis hamar a nő pirmasensi otthonában, és kiderült, hogy egy hagyományos otthoni nyomtatón, hagyományos fénymásolópapírokra nyomtatott ki 50 és 100 eurós címleteket. 

Olyannyira nem vette komolyan a dolgot, hogy a rendőrök a nyomtatóban is találtak már kinyomtatott, de még felhasználásra váró papíreurókat. Úgy 13 ezer euró „értékben”.

A nyomozóhatóság az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy az ilyesmi nem annyira ritka, és a leggyakrabban az 50 eurósokat próbálják meg hamisítani a lelkes amatőrök. 

Csak 2018-ban 54 ezer hamisítási ügyet regisztráltak Németországban; ez közel 100 ezer bankjegyet jelent mintegy 17 millió eurós „értékben”.

A pénzjegyek hamisítását a német szövetségi törvények legalább 1 év börtönbüntetéssel büntetik. (Deutsche Welle)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.