Otthon nyomtatott eurókkal próbált autót vásárolni egy 20 éves nő Németországban

Fotó: Saartext Twitter / Polizedirektion Pirmasens

Pénteken egy 20 éves nő sétált be egy autószalonba a dél-németországi Kaiserslautern városában, majd leszámolt készpénzben 15 ezer eurót, hogy vegyen belőle egy autót. 

A vége a történetnek az lett, hogy rendőrök vitték el, miután kiderült, hogy hamis pénzzel próbálta átverni az autódílert. 

Nem lehet állítani, hogy a nyomozóknak volt dolguk. Házkutatást tartottak ugyanis hamar a nő pirmasensi otthonában, és kiderült, hogy egy hagyományos otthoni nyomtatón, hagyományos fénymásolópapírokra nyomtatott ki 50 és 100 eurós címleteket. 

Olyannyira nem vette komolyan a dolgot, hogy a rendőrök a nyomtatóban is találtak már kinyomtatott, de még felhasználásra váró papíreurókat. Úgy 13 ezer euró „értékben”.

A nyomozóhatóság az üggyel kapcsolatban azt közölte, hogy az ilyesmi nem annyira ritka, és a leggyakrabban az 50 eurósokat próbálják meg hamisítani a lelkes amatőrök. 

Csak 2018-ban 54 ezer hamisítási ügyet regisztráltak Németországban; ez közel 100 ezer bankjegyet jelent mintegy 17 millió eurós „értékben”.

A pénzjegyek hamisítását a német szövetségi törvények legalább 1 év börtönbüntetéssel büntetik. (Deutsche Welle)