Az orvoshiány miatt egy mentőtiszt látja el az ügyeletesi teendőket Mezőberényben

Az RTL Klub számolt be arról, hogy Mezőberény független polgármestere pár hete Facebookon írta meg, hogy augusztus elsejétől a városban, valamint Csárdaszálláson, Kamuton és Köröstarcsán az orvosi feladatokat egy mentőtiszt fogja ellátni. 

Az ok prózai: nem sikerült orvost találni a pozícióra. A polgármester, Siklós István elmondása szerint a döntés egy évre szól, és bíznak abban, hogy az állam ez idő alatt lépéseket tesz majd az ügyeleti működtetésekkel kapcsolatban. 

A mentőtiszt munkáját a 20 kilométerre lévő Gyomaendrődről fogja felügyelni egy orvos. Az RTL Klub által megkérdezett helyiek nem örültek a változtatásnak, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint pedig ez szabályellenes, mivel egy mentőtiszt sok mindent meg sem tehet, amit egy orvos igen. A kamarai elnök szerint amúgy az ügyeleti ellátás sok településen probléma országszerte. 

A minisztériumtól azt írták a tévének, hogy az alapellátások biztosítása az önkormányzatok feladata, és ha úgy döntenek, hogy mentőtisztet is alkalmaznak, azt megtehetik. Márciusban már szó volt arról, hogy az EMMI-nél gondolkoznak azon, hogyan lehetne átvariálni a rendszert. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.