Egyesülhet a Vodafone Magyarországgal a UPC Magyarország

Elhárult az utolsó akadály is a UPC Magyarország és a Vodafone Magyarország egyesülése elől, az Európai Bizottság engedélyezte a Vodafone csoportnak, hogy 18,4 milliárd euróért felvásárolja a magyar UPC-t tulajdonló Liberty Globalt - melynek német, cseh és román leányvállalatai is a Vodafone tulajdonába kerülnek.

A Vodafone tájékoztatása szerint a felvásárlás lezárásáig a két cég különálló szolgáltatóként működik tovább, az ügyfeleiket pedig változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálják ki. A tájékoztatás szerint a két cég integrációja akár egy évig is eltarthat.

A felvásárlással a Vodafone Európa legnagyobb vezetékes szolgáltatója lesz: 116,3 millió mobil-, és 22,1 millió televíziós ügyféllel, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely összesen 122 millió háztartást és vállalkozást ér el 13 európai országban. A megállapodással a Vodafone Magyarországnak a mobil üzletágban hozzávetőlegesen 25 százalék, a vezetékes szélessávú üzletágban 24 százalék, a kereskedelmi televíziós üzletágban pedig 19 százalék körüli piaci részesedése lesz az előfizetők száma alapján.  (Via MTI)