Felgyújtottak egy filmstúdiót Kiotóban, legalább tizen meghaltak

Légifelvétel a 2019. július 18-án délelőtt felgyújtott kiotói stúdióépületről. A szándékos gyújtogatásnak legalább tíz halálos áldozata van.Fotó: Takuya Yoshino/The Yomiuri Shimbun

Frissítés: Az AFP közlése szerint már 24 a halálos áldozatok száma.

Egy férfi csütörtök reggel betört a Kyoto Animation Co. kiotói stúdiőjába, ahol gyúlékony anyagot permetezett szét. Az épületben tűz keletkezett, a szándékos gyújtogatásnak ezidáig legalább tíz halálos áldozata van, de még vagy harminc ember van a még lángoló épületben.

Az azonosítatlan férfit a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Sérülései miatt kórházban kezelik.

Az NHK hírtelevízió értesülései szerint a férfi, mielőtt felgyújtotta volna a stúdiót, azt kiabálta, hogy "dögöljetek meg".

"Több áldozatot is ki kell még menekítenünk, akik csapdába estek a háromszintes épületben" - közölte egy tűzoltó a még folyamatban levő mentésről az AFP-vel.

A szemtanúk beszámolói szerint az épületből robbanások is hallatszottak. Egy szemtanú szerint vörös lángok csaptak ki az épületből, amiből egy másik szerint véres lábnyomok vezettek kifele.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.