Felgyújtottak egy filmstúdiót Kiotóban, legalább tizen meghaltak

Légifelvétel a 2019. július 18-án délelőtt felgyújtott kiotói stúdióépületről. A szándékos gyújtogatásnak legalább tíz halálos áldozata van.Fotó: Takuya Yoshino/The Yomiuri Shimbun

Frissítés: Az AFP közlése szerint már 24 a halálos áldozatok száma.

Egy férfi csütörtök reggel betört a Kyoto Animation Co. kiotói stúdiőjába, ahol gyúlékony anyagot permetezett szét. Az épületben tűz keletkezett, a szándékos gyújtogatásnak ezidáig legalább tíz halálos áldozata van, de még vagy harminc ember van a még lángoló épületben.

Az azonosítatlan férfit a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Sérülései miatt kórházban kezelik.

Az NHK hírtelevízió értesülései szerint a férfi, mielőtt felgyújtotta volna a stúdiót, azt kiabálta, hogy "dögöljetek meg".

"Több áldozatot is ki kell még menekítenünk, akik csapdába estek a háromszintes épületben" - közölte egy tűzoltó a még folyamatban levő mentésről az AFP-vel.

A szemtanúk beszámolói szerint az épületből robbanások is hallatszottak. Egy szemtanú szerint vörös lángok csaptak ki az épületből, amiből egy másik szerint véres lábnyomok vezettek kifele.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.