Költségvetési csalással vádolják Méhkerék fideszes polgármesterét

Vádemelésig jutott a méhkeréki iskola uniós forrásokból támogatott bűnmegelőzési programjának ügye, írja a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelent cikk alapján az Index. Az ügyről még 2015-ben írtunk. Magáról a programról nem volt mit, az ugyanis nem valósult meg, legalábbis az iskolában, ahol papíron zajlott, semmit sem tudtak róla. Az ügyben akkor a helyi és az országos hatóságok egymásnak is ellentmondó összevisszaságokat beszéltek arról, hogy igenis volt program, csak azt a helyi polgármester szerint nem az iskolában folytatták, az illetékes minisztérium szerint viszont dehogynem ott, ráadásul hibátlanul. Csak hát az iskolában, mint már említettük, nem tudtak róla, hogy náluk ilyen program zajlott volna, pláne hibátlanul.

Tát Margit, Méhkerek költségvetési csalással vádolt fideszes polgármestere, akit talán még az őszi választás előtt bíróság elé állíthatnak.Fotó: Tát Margit / Facebook

Az ügyben egy helyi pedagógus Juhász Péter Igazmondó Alapítványának segítségével feljelentést tett, a hatóságok pedig így, négy év után már el is jutottak a vádemelésig, merthogy ők is arra jutottak, hogy a program nemhogy egyszerre két helyen nem zajlott egy időben, hanem sehol. A Gyulai Járási Ügyészség vádemelése szerint Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestere akarta megszerezni a bűnmegelőzési programra kapott 31 millió forintot.Az a Tát Margit, aki ősszel újra a Fidesz jelöltjeként indulhat a polgármesterségért.

"Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós - az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő - szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa" - áll a Magyar Narancs csütörtöki számában ismertetett vádiratban. A bíróság tájékoztatása szerint a tárgyalást még nem tűzték ki, talán őszre várható, amikor az önkormányzati választás is lesz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.