Azonnali hatállyal felfüggesztette a férfiaknak szánt BoomBoom étrendkiegészítő forgalmazását a Nébih

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt azonnali hatállyal kivonta a forgalomból az amúgy étrendkiegészítőként forgalmazott, férfiaknak szánt potencianövelőt, a BoomBoomot. A gödöllői Perfect Play által nem gyógyszerként forgalmazott termék valójában terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, így fogyasztása komoly egészségkárosodást okozhat.

Étrendkiegészítőként forgalmazták, valójában vényköteles gyógyszer hatóanyagát tartalmazza a potencianövelő.

A Nébih erre tekintettel véglegesen megtiltotta a termék forgalomba hozatalát, egyben elrendelte a még fogalomban levő készletek azonnali kivonását, a már eladott termékek visszahívását.

A Nébih emellett hamisítás miatt is feljelentést tett. A BoomBoom tavaly is elbukott már a Nébih vizsgálatain, de akkor egy másik gyógyszerhatóanyagot, tadalafilt találtak benne.

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.