Felháborodtak a triesztiek a turistákat csesztető rendőreiken

külföld
2019 július 19., 09:33
comments 55

Nagy felháborodást váltott ki Triesztben, hogy a helyi rendőrség értelmetlenül súlyos büntetést szabott ki egy osztrák turistára egy még helyben sem ismert, eleve elég ostoba szabályra hivatkozva.

Az 52 éves férfi a város egyik strandján függőágyat feszített ki két fa közé. Az arra járőröző rendőrök erre 300 eurós bírságot szabtak ki rá, mondván egy helyi rendelet szerint tilos "bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni" természetvédelmi okokból.

A büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol nagy felháborodást keltett a triesztiek körében, akik szombatra tiltakozást is szerveztek "Szabad függőágyakat!" jelszóval. A kommentelők szerint a helyi rendeletet még a helyiek se ismerik, de még ha létezik is, elég lett volna csak figyelmeztetni a turistát, aki nyilván nem tudhatott róla, mivel nemhogy idegennyelvű, de még olasz figyelmeztetés sincs erről sehol kirakva.

Mások szerint pedig a rendőrök eleve foglalkozhatnának értelmesebb dolgokkal, mondjuk tényleges bűncselekmények megelőzésével, felderítésével. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.