Háborús bűnökkel gyanúsítják, lemondott a koszovói miniszterelnök

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután a 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktust vizsgáló bizottságtól gyanúsítotti idézést kapott, lemondott péntek délután a koszovói kormányfő. Hogy pontosan milyen háborús bűnök elkövetésével kapcsolatban hallgatják meg az egykori UCK-tag Ramush Haradinajt, nem tudni. 

A lemondása miatt összehívott rövid kormányülésen közölte: az állami szerveknek működniük kell, az államfőt arra kérte, hogy miharamabb egyeztessen a pártokkal az előrehozott választásokról. 

A Koszovói Felszabadítási Hadsereget korábban szervkereskedelemmel vádolták: a  fogvatartottakat csonkolták, hogy pénzt keressenek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.