Minden jel szerint Mészáros Lőrinc palackozóüzemének építenek kétmilliárdból autópályalehajtót

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mészáros Lőrinc ásványvízpalackozója az M1 mellett. Ide építenek kétmilliárdért senki másnak nem kellő sztrádacsomópontot.

A G7 cikke szerint nem nagyon látszik más értelme a Szárliget térségében rendszeres dugókat okozó sztrádacsomópont-építkezésnek azon túl, hogy pont a szomszédjában van Mészáros Lőrinc ásványvízpalackozó üzeme. A most épülő csomóponttól öt kilométerre van az óbaroki pihenőhely, ahonnan három, sztrádamenti település, Szárliget, Óbarok és Nagyegyháza is elérhető.

Szárliget 2018-ban készült fejlesztési koncepciójában sem említik a sztrádacsomópont szükségességét, inkább arról írnak benne, hogy milyen kiválóan elérhető a település anélkül is.

A G7 szerint felmerülhet, hogy a sztrádacsomópontra a közeli M1 ipari park miatt lehet szükség, ám az azt üzemeltető társaság ellen már 2014-ben felszámolási eljárás indult, 2018-ra meg is szűnt. Így azon a telepen Mészáros ásványvizes cégén kívül nincs, és a jelek szerint nem is lesz más bérlő.

Vagyis a kétmilliárdos beruházás egyetlen kedvezményezettje az ország első számú vállalkozója, Mészáros Lőrinc.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.