A főpolgármester beszédével indult a pozsonyi Pride

Szombat délután kilencedik alkalom rendezték meg a Pride felvonulást Pozsonyban, a nyolcezres tömegben ott volt Mária Patakyová emberjogi ombudsman és Matúš Vallo főpolgármester is, írja a Paraméter. Az esemény előtti beszédében Vallo kijelentette:

"Pozsony mindig szabad és toleráns város lesz."

A főpolgármestert követően Pozsony megye vezetője, Juraj Droba videóüzenetben köszöntötte a résztvevőket. A Pride ellen két ellenvonulást is tartottak. 

Zuzana Čaputová államfő korábban bejelentette, hogy a Pride-ra és az ellenmenetre sem megy. Hozzátette viszont, hogy "tiszteletben tartja minden közösség és kisebbség szabad véleménynyilvánítási jogát, illetve arra való igyekezetét, hogy felhívja a figyelmet a jogaira." Az államfő péntek este vett részt a Pride egyik kísérőrendezvényén, amin a szlovákiai mozgalom történetét mutatták be. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.