Tízszer annyi rendőrt szerelt le tavaly mint a korábbi években

Sosem látott munkaerőhiánnyal néz szembe a rendvédelmi terület összes szakmája, a rendőröktől kezdve a tűzoltókig, írja szombati számában a Népszava. A Független Rendőr Szakszervezet adatai szerint 

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le.

Az érdekvédelmi képviselet vezetője, Pongó Sándor a lapnak elmondta, hogy "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben." A Magyar Rendvédelmi Kar januárban készített egy felmérést, amiből kiderült:

 a hivatásos állomány 40 százaléka azt fontolgatja, hogy felmond.

A felmérés mintegy 18 ezer egyenruhás töltötte ki, a teljes létszám 30 százaléka. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták. A Kar elnöke, Dobson Tibor már figyelmeztette a belügyi vezetést, hogy nemcsak aggasztóan 

"nem jó a hangulat az állományban, de baj van az utánpótlással is."

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.