Tízszer annyi rendőrt szerelt le tavaly mint a korábbi években

POLITIKA
2019 július 20., 13:21

Sosem látott munkaerőhiánnyal néz szembe a rendvédelmi terület összes szakmája, a rendőröktől kezdve a tűzoltókig, írja szombati számában a Népszava. A Független Rendőr Szakszervezet adatai szerint 

míg korábban évente átlagos kétszáz, addig tavaly kétezer rendőr szerelt le.

Az érdekvédelmi képviselet vezetője, Pongó Sándor a lapnak elmondta, hogy "soha nem volt még ekkora létszámhiány a szervezetben." A Magyar Rendvédelmi Kar januárban készített egy felmérést, amiből kiderült:

 a hivatásos állomány 40 százaléka azt fontolgatja, hogy felmond.

A felmérés mintegy 18 ezer egyenruhás töltötte ki, a teljes létszám 30 százaléka. A pályaelhagyási szándékot az alacsony bérekkel indokolták. A Kar elnöke, Dobson Tibor már figyelmeztette a belügyi vezetést, hogy nemcsak aggasztóan 

"nem jó a hangulat az állományban, de baj van az utánpótlással is."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.