Magyarország rendezi a 2027-es úszó vébét

sport
2019 július 21., 08:14
comments 232

Magyarország sikeresen pályázott a 2027-es vizes világbajnokság megrendezésére. 

A döntést a nemzetközi szövetség vasárnap hirdette ki, a dél-koreai vébén.

2017-ben már volt vizes világbajnokság Budapesten, akkor egy új úszóarénát építettek rá többek között, és ideiglenes helyszínné alakították a városligeti csónakázótavat és a Duna partot is a Batthyány térnél. 

Az akkori rendezés költségei nagyon durván elszálltak, 24,5 milliárdra tervezték és 135 milliárd lett a vége. A kormány részéről Seszták Miklós akkori fejlesztési miniszter volt a verseny felelőse.

Most Fürjes Balázs, budapesti fejlesztésekért felelős államtitkár vezetésével készült a magyar pályázat, amivel 2025-re és 2027-re is adott be pályázatot a magyar főváros. Az utóbbit meg is nyerte. 

A 2027-es vébé egyben a következő évi olimpia kvalifikációs versenye is lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.