Korrupció vádjával tartóztatták le a pénzügyminisztert a távoli Kenyában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kenyai főügyész hétfőn jelentette be, hogy korrupció miatt vádat emeltek Henry Henry Rotich pénzügyminiszter és más tisztségviselők ellen két gátépítési projekttel kapcsolatban. Egyben elrendelte a miniszter és helyetteseinek letartóztatását.

Henry RotichFotó: YASUYOSHI CHIBA/AFP

A rendőrségi nyomozás szerint  Henry Rotich az olasz  CMC Di Ravenna vállalat által felügyelt gátépítésnél élhetett vissza pénzekkel. Rotich márciusban egy nagy újsághirdetésben reklámozta, hogy semmi rosszat nem tett. Ugyanígy az olasz vállalat is tagadta a lopást.

Noordin Haji kenyai főügyész szerint visszaéltek a közpénzekkel, aminek az államadósságra is volt hatása. A Rift-völgybe tervezett Kimwarer és Arror gátak becsült költsége 65 milliárd shilling (629 millió dollár) volt, aminek közel harmadát előre kifizettek. (Reuters/Bloomberg)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.