Korrupció vádjával tartóztatták le a pénzügyminisztert a távoli Kenyában

külföld
2019 július 22., 08:52
comments 52

A kenyai főügyész hétfőn jelentette be, hogy korrupció miatt vádat emeltek Henry Henry Rotich pénzügyminiszter és más tisztségviselők ellen két gátépítési projekttel kapcsolatban. Egyben elrendelte a miniszter és helyetteseinek letartóztatását.

Henry Rotich
photo_camera Henry Rotich Fotó: YASUYOSHI CHIBA/AFP

A rendőrségi nyomozás szerint Henry Rotich az olasz CMC Di Ravenna vállalat által felügyelt gátépítésnél élhetett vissza pénzekkel. Rotich márciusban egy nagy újsághirdetésben reklámozta, hogy semmi rosszat nem tett. Ugyanígy az olasz vállalat is tagadta a lopást.

Noordin Haji kenyai főügyész szerint visszaéltek a közpénzekkel, aminek az államadósságra is volt hatása. A Rift-völgybe tervezett Kimwarer és Arror gátak becsült költsége 65 milliárd shilling (629 millió dollár) volt, aminek közel harmadát előre kifizettek. (Reuters/Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.