Megtaláltak egy 50 éve eltűnt francia tengeralattjárót

külföld
2019 július 22., 11:18
comments 54

Florence Parly, a francia védelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy sikerült megtalálniuk a Minerve nevű francia tengeralattjárót, ami még 1968 januárjában tűnt el a dél-franciaországi Toulon kikötőjének közelében. A baleset pontos okát a mai napig nem lehet tudni.

photo_camera A Minerve tengeralattjáró Marseille kikötőjében Fotó: STF/AFP

Azóta az összes kutatási kísérlet sikertelen volt. Majd az áldozatok hozzátartozóinak kérésére idén újra elkezdték keresni a roncsokat, és újra elkezdték elemezni a baleset körülményeit. Az AFP értesülései szerint végül egy amerikai cég hajója találta meg a tengeralattjárót (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.