Megtaláltak egy 50 éve eltűnt francia tengeralattjárót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Florence Parly, a francia védelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy sikerült megtalálniuk a Minerve nevű francia tengeralattjárót, ami még 1968 januárjában tűnt el a dél-franciaországi Toulon kikötőjének közelében. A baleset pontos okát a mai napig nem lehet tudni.

A Minerve tengeralattjáró Marseille kikötőjébenFotó: STF/AFP

Azóta az összes kutatási kísérlet sikertelen volt. Majd az áldozatok hozzátartozóinak kérésére idén újra elkezdték keresni a roncsokat, és újra elkezdték elemezni a baleset körülményeit. Az AFP értesülései szerint végül egy amerikai cég hajója találta meg a tengeralattjárót (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.