Tarlós István elhalasztotta a Szentendrei út felújítását

Budapest
2019 július 22., 18:41
comments 141

Elhalasztotta a fővárosi Szentendrei út felújítását Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester, egyeztetve a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójával – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

Úgy fogalmaztak, „egy magát civilnek mondó óbudai lakos” feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot. A munkálatokat a vizsgálat lezárta után kezdi a BKK.

A Szentendrei út felújítása közhasznú beruházás, ha a feljelentő pontatlan információkat közölt az ügyészséggel, annak következménye lehet – írta a Főpolgármesteri Hivatal.

A BKK pénteken közölte, hogy hétfőn kezdik a Szentendrei út felújítását a Mátyás király út és a Pünkösdfürdő utca között. Tarlós István tételesen vizsgáltatta felül a területen található fák állapotát – írták.

A területen az útépítés miatt 25 fa eltávolítása elkerülhetetlen, ehhez rendelkezésre állnak a jogerős engedélyek. A felújítás területére eső, de az útfelújításban nem érintett, vegyes egészségi állapotú 36 fával kapcsolatban Tarlós István főpolgármester arra utasította a beruházást lebonyolító BKK-t, hogy a Főkerttel közösen újra, tételesen vizsgáltassa felül ezen fák állapotát, hogy minél kevesebbet kelljen kivágni.

A pénteki közlemény szerint jövő tavaszig tart a felújítás. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.