270 kiló metamfetaminnal a csomagtartóban hajtott neki a rendőrautónak

külföld
2019 július 23., 05:36
comments 60

200 millió ausztrál dollár, azaz olyan 140 millió amerikai dollár, átszámolva nagyjából 40 milliárd forint értékű metamfetamin volt annak a Toyota Hiace kisbusznak a csomagtartójában, amely a nagy sietségben egy rendőrállomás előtt állomásozó rendőrautónak ütközött Ausztráliában, Sydneyben. 

A kisbusz elölről találta el az autót, és alaposan behorpasztotta a motorház tetejét; és nekiütközött egy másik gépjárműnek is. Az autókban nem sérült meg senki. 

A 28 éves sofőr valószínűleg megrettent az ütközéstől, és azonnal továbbhajtott. Egy órával később viszont Eastwood külvárosban elfogták, átkutatták, megnyílt a csomagtartó, és előkerült a nagy értékű kábítószercsomag. 

A kristályos metamfetamin ára Ausztráliában az egyik legmagasabb a világon, és mivel nagyon népszerű is, a szervezett bűnözői bandák előszeretettel kereskednek vele. 

A sofőr-drogkereskedőt kedden állítják bíróság elé. Nem csak drogkereskedelem, de közúti kihágás miatt is felelnie kell. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.