270 kiló metamfetaminnal a csomagtartóban hajtott neki a rendőrautónak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

200 millió ausztrál dollár, azaz olyan 140 millió amerikai dollár, átszámolva nagyjából 40 milliárd forint értékű metamfetamin volt annak a Toyota Hiace kisbusznak a csomagtartójában, amely a nagy sietségben egy rendőrállomás előtt állomásozó rendőrautónak ütközött Ausztráliában, Sydneyben. 

A kisbusz elölről találta el az autót, és alaposan behorpasztotta a motorház tetejét; és nekiütközött egy másik gépjárműnek is. Az autókban nem sérült meg senki. 

A 28 éves sofőr valószínűleg megrettent az ütközéstől, és azonnal továbbhajtott. Egy órával később viszont Eastwood külvárosban elfogták, átkutatták, megnyílt a csomagtartó, és előkerült a nagy értékű kábítószercsomag. 

A kristályos metamfetamin ára Ausztráliában az egyik legmagasabb a világon, és mivel nagyon népszerű is, a szervezett bűnözői bandák előszeretettel kereskednek vele. 

A sofőr-drogkereskedőt kedden állítják bíróság elé. Nem csak drogkereskedelem, de közúti kihágás miatt is felelnie kell. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.