A Kúria szerint az önkormányzatok nem adhatnak támogatást a rászorultság vizsgálata nélkül

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kúria a megyei kormányhivatal kezdeményezésére megsemmisítette azt az önkormányzati rendelet, amivel a Győr-Moson-Sopron megyei Győrság község elhatározta, hogy minden 63 évnél idősebb és 18 évnél fiatalabb helyi lakos pénzbeli települési támogatást kaphat ( 2018-ban 3000 forintot) jövedelmi és vagyoni viszonyaira való tekintet nélkül , írja a hvg.hu.

Az ítélet a szociális törvényre hivatkozva kimondta, hogy csak a rászorulókat lehet segíteni, és a nekik törvény alapján adott segélyt egészítheti ki az önkormányzat a saját pénzéből.  Így az idős, illetve a fiatal kor önmagában nem jelent szociális rászorultságot.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.