Egy észak-olasz fürdőváros betiltotta a szombati berúgást

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Harcot hirdetett a fiatalok alkoholfogyasztása ellen a közkedvelt észak-olaszországi fürdőhely, Jesolo.

A Velence közeli kisváros polgármestere, Valerio Zoggia rendeletet írt alá arról, hogy

július 27-tól szeptember 14-ig szombatonként tilos lesz az alkoholfogyasztás a jesolói lidón.A rendelet értelmében minden szombaton és az augusztus közepi Ferragosto ünnepségek idején, amelynek csúcspontja augusztus 15., Mária mennybe menetelének ünnepe, tilos lesz alkoholt árusítani. 

Azt akarjuk, hogy a fiatalok megértsék, az alkoholfogyasztás nem tréfa, veszélyes számukra és minden ember számára” 

- mondta Valerio Zoggia.

Az önkormányzat információs kampányt is tervez arról, milyen veszélyt jelent az alkoholfogyasztás a gépkocsivezetők számára, miután egy közúti balesetben július 14-én éjszaka életét vesztette négy fiatal, amikor gépkocsijuk egy másik autóval ütközött és egy csatornába zuhant. (MTI/APA)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.