Hiába utasította el a minisztérium, a budaörsi gimnázium igazgatója újabb 5 évre beadja a pályázatát

oktatás
2019 július 23., 13:32
comments 194

Árendás Péter, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium eddigi igazgatója, akinek az EMMI nemrég utasította vissza a pályázatát, hétfőn bejelentette, hogy újabb 5 évre megpályázta a gimnázium igazgatói állását. A pályázat visszadobása nagy felháborodást keltett Budaörsön, ráadásul mindezt úgy tette meg a minisztérium, hogy más pályázó nem volt, ezért további egy évre meghosszabbították  az intézményvezető kinevezését. 

Az újrázásról szóló bejegyzésben Árendás megemlíti, hogy az újabb indulásban a tantestület, az iskolaszék, a diákönkormányzat, a Budaörsi Önkormányzat képviselő testülete, iskola jelenlegi fenntartója, az Érdi Tankerület, vagyis minden, véleményezésre jogosult szervezet támogatja.

Árendás Péter
photo_camera Árendás Péter

Számunkra ugyanolyan fontos iskolánk közéletisége, nyílt-befogadó légköre, vitákra, újításokra, önálló véleményre- és döntésekre ösztönző szellemisége, mint a kimagasló tanulmányi-, sport- és kulturális eredményeink. Májusi ballagási beszédem egyik gondolata ez volt: legkésőbb a felnőtté válás küszöbén mindenkinek el kell döntenie - értékek szerint akar-e élni, vagy érdekek szerint! Az elmúlt évtizedekben sikerült egy olyan sajátos értékrendet, kultúrát, hagyományrendszert, minőséget, egyediséget létrehoznunk, ami csak az Illyésre jellemző, amit mindenáron meg kell őriznünk. Erről az értékőrzésről - egyben megújulásról szólt a pályázatom” - jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, hogy ezekért a célokért mindent meg fog tenni. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.