Hiába utasította el a minisztérium, a budaörsi gimnázium igazgatója újabb 5 évre beadja a pályázatát

Árendás Péter, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium eddigi igazgatója, akinek az EMMI nemrég utasította vissza a pályázatát, hétfőn bejelentette, hogy újabb 5 évre megpályázta a gimnázium igazgatói állását. A pályázat visszadobása nagy felháborodást keltett Budaörsön, ráadásul mindezt úgy tette meg a minisztérium, hogy más pályázó nem volt, ezért további egy évre meghosszabbították  az intézményvezető kinevezését. 

Az újrázásról szóló bejegyzésben Árendás megemlíti, hogy az újabb indulásban a tantestület, az iskolaszék, a diákönkormányzat, a Budaörsi Önkormányzat képviselő testülete, iskola jelenlegi fenntartója, az Érdi Tankerület, vagyis minden, véleményezésre jogosult szervezet támogatja.

Árendás Péter

Számunkra ugyanolyan fontos iskolánk közéletisége, nyílt-befogadó légköre, vitákra, újításokra, önálló véleményre- és döntésekre ösztönző szellemisége, mint a kimagasló tanulmányi-, sport- és kulturális eredményeink. Májusi ballagási beszédem egyik gondolata ez volt: legkésőbb a felnőtté válás küszöbén mindenkinek el kell döntenie - értékek szerint akar-e élni, vagy érdekek szerint! Az elmúlt évtizedekben sikerült egy olyan sajátos értékrendet, kultúrát, hagyományrendszert, minőséget, egyediséget létrehoznunk, ami csak az Illyésre jellemző, amit mindenáron meg kell őriznünk. Erről az értékőrzésről - egyben megújulásról szólt a pályázatom” - jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, hogy ezekért a célokért mindent meg fog tenni. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.