Letartóztattak egy román embercsempészt, 16 ember kis híján megfulladt a furgon rakterében

bűnügy
2019 július 23., 13:47
comments 80
16 ember zsúfolódott össze a Mercedes Vito rakterében
photo_camera 16 ember zsúfolódott össze a Mercedes Vito rakterében Fotó: police.hu

A Soproni Járásbíróság elrendelte egy román férfi letartóztatását, aki vasárnap tizenhat illegális bevándorlót szállított áruszállító furgonjának zárt rakterében. Erről a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője, Gál Katalin tájékoztatta az MTI-t kedd délután.  

link Forrás


A férfi a főügyészség közlése szerint vasárnap hajnalban tizenöt afgán és egy iráni embert vett fel járműve rakterébe az Alföldön.

„Ezután megállás nélkül, órákig szállította őket a nyugati határ felé. A zárt raktérben lévő illegális bevándorlók a nagy melegben csak az ajtóréseken keresztül jutottak levegőhöz, ezért dörömböltek a sofőrnek és feszegették a furgon ajtajának gumitömítéseit.”

Az autót aztán Sopron közelében állították meg a rendőrök, vasárnap 10 órakor, a 85-ös számú főút 64-es kilométerszelvényénél. 

Mint kiderült, a férfinek Magyarországon nincs lakóhelye, romániai címén sem mindig elérhető, a luxemburgi hatóságok pedig körözést adtak ki ellene.  

A rendőrség még vasárnap azt közölte, hogy a „16 külföldi állampolgárt elszámoltatásukat követően a rendőrök visszaszállítják az ideiglenes biztonsági határzárhoz”.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.