Népszava: a Roszatom "vért izzad" a paksi tervek elkészítésével

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nem tudják tartani az év végi határidőt az oroszok, idén már biztos nem nyújtják be a paksi bővítés létesítési engedélyeztetési kérelmét, írja a Népszava. A lap szerint a kormány új határidőt szabott a Paks II. Zrt. vezetésének, jövő júliusig be kell adni a kérelmet. 

"A kivitelező Roszatom forrásunk szerint továbbra is vért izzad a mintegy 150 ezer oldalnyi engedélyeztetési dokumentáció előállításával,"

írja a Népszava. Nem véletlen, hogy a bővítésért felelős miniszter Süli János már arról beszél, hogy nem a dátumok, hanem a biztonság a legfőbb, igaz, a földmunkákat az új blokkot konkrét terve, és engedélye nélkül is elkezdené. Ha elkészülnek a tervek, azok engedélyeztetése 12 hónapig tart. 

Fotó: botost/444.hu
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.