Szijjártó: Olyan gazdaságpolitikát fogunk támogatni, ami bár a környezetvédelmet kiemelten kezeli, de nem gyilkolja le az európai ipart

2019 július 23., kedd 10:02
124

Bővíti elektromos-motorgyártását az Audi győri gyárában, a 41 milliárd forint értékű fejlesztéssel 250 új munkahelyet teremtenek, közölte Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. elnöke a külügyminiszterrel tartott közös keddi sajtótájékoztatóján. Szijjártó Péter közölte: a beruházáshoz 6,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a kormány.

"Az elektromobilitás terjedése nemcsak gazdasági, hanem politikai döntés is,"

tette hozzá, írja a HVG. A lap beszámolója szerint a miniszter hangsúlyozta, hogy a kormány olyan környezetvédelmi politikát képvisel, ami "a kiegyensúlyozottság és észszerűség oldalán áll."

"Olyan környezetvédelemre fókuszáló gazdaságpolitikát fogunk támogatni, ami bár a környezetvédelmet kiemelten kezeli, de nem gyilkolja le az európai ipart, versenyképességet,"

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt