21 házat temetett el a föld Kínában

külföld
2019 július 24., 04:37
comments 9
Mentőalakulatok kutatnak túlélők után Liupansujban, ahol a földcsuszamlás 21 házat temetett maga alá.
photo_camera Mentőalakulatok kutatnak túlélők után Liupansujban, ahol a földcsuszamlás 21 házat temetett maga alá. Fotó: Zhong shengwen/Imaginechina

Földcsuszamlás pusztított Kína délnyugati részén, Kujcsou tartomány Liupansuj városában. A föld 21 házat temetett maga alá, a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna a helyi hatóságokra hivatkozó beszámolója szerint szerda reggelig hat halálos áldozat maradványai kerültek elő a romok alól.

A mentőalakulatok 11 túlélőt találtak. Még folytatják a kutatást a törmelék alá szorult emberek után.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a tartomány egy másik településén egy építési területen is földcsuszamlás történt kedd délután, ott egyelőre egy halottat találtak, de további hat eltűnt ember után még kutatnak.

A szubtrópusi monszun éghajlatú tartományt az elmúlt időszakban heves esőzések sújtották, aminek következtében több helyen áradások alakultak ki. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.