Az agrárminiszter jó tanácsa: Aki balatoni halat szeretne enni a Balatonnál, fogjon magának!

politika
2019 július 24., 05:41
comments 368

Mikor változtat végre a kormány azon a "tarthatatlan állapoton, hogy a Balatonnál nem lehet balatoni halat enni nyáron," érdeklődött a jobbikos Steinmetz Ádám írásban az agrárminisztertől. A képviselő emlékeztett: "Balaton-parti éttermekben, halsütödékben ugyanis 2013 decembere, a balatoni halászat betiltása óta nem lehet balatoni halat kapni. Azóta kell beérnünk a fagyasztva importált argentin hekkel, a kazah, román süllővel, és a halastavi - kukoricán, tritikálén hizlalt - ponttyal."

"Senkinek sem kell lemondania a balatoni halról, ha ahhoz ragaszkodik,"

válaszolta az agrárminiszter a jobbikos politikusnak. Nagy István szerint

"a horgászati lehetőség minden hazai polgár és külföldi vendég számára adott, és a rekreációs tevékenység keretében kifogott zsákmány gasztronómiai felhasználásának semmilyen akadálya sincs."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.