Az MVM húszmillió forinttal támogatja a volt államtitkár nem működő alapítványát

Az idei év első hat hónapjában 166 millió forinttal támogatott különböző szervezeteket az állami tulajdonú MVM Zrt., derült ki a 24.hu-nak küldött beszámolóból. A jótékonykodás különleges logika mentén folyt: például

a Tisztességes Választásért Alapítványnak húszmilliót adtak.

A 24.hu szerint a szervezet honlapja márciús óta, Facebook-oldala pedig 2015 nem frissül. A 2017-ben 200 ezer forint bevételt bevalló szervezet kuratóriumi elnöke Klinghammer István korábbi felsőoktatási államtitkár. Különösen bizarr, hogy az alapítvány alapküldetésének nevezi

"a választásokhoz kapcsolódó jogi ismeretek minél szélesebb körben történő interpretálása, a figyelem felhívása a visszaélések megelőzéséért."

A legtöbb támogatást, 30 milliót, az az alapítvány kapta, ami pont azt a lapot adja ki, aminek főszerkesztője Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója. A Down Alapítvány ezzel szemben csak hatmilliót kapott, Böjte Csaba szervezete pedig 4,5-t.  

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.