Bálint gazda a holokausztról: Azért hallgattam a történtekről, mert az egész társadalom hallgatott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Nem én vagyok az egyedüli, aki nem beszélt a második világháborúban történtekről," mondta Bálint gazda az ATV Start című műsorában arra kérdésre reagálva, hogy miért csak ritkán mesélt arról, hogy min ment akkor keresztül. 

"Valahogy az egész társadalom úgy alakult (...), hogy mindenki hallgatott arról, hogy mi történt vele. Én is hallgattam, én sem beszéltem róla. Most jönnek elő ezek a régi emlékek, amik a nagy megpróbáltatások idejében történtek velem," 

tette hozzá. 

Bálint Györgyöt 1942-ben előbb munkaszolgálatra vitték, majd koncentrációs táborba került, ahonnan 1945-ben szabadult. Csak egy testvére élte túl a holokausztot, rajtuk kívül a teljes családot kiirtották. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.