Bálint gazda a holokausztról: Azért hallgattam a történtekről, mert az egész társadalom hallgatott

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Nem én vagyok az egyedüli, aki nem beszélt a második világháborúban történtekről," mondta Bálint gazda az ATV Start című műsorában arra kérdésre reagálva, hogy miért csak ritkán mesélt arról, hogy min ment akkor keresztül. 

"Valahogy az egész társadalom úgy alakult (...), hogy mindenki hallgatott arról, hogy mi történt vele. Én is hallgattam, én sem beszéltem róla. Most jönnek elő ezek a régi emlékek, amik a nagy megpróbáltatások idejében történtek velem," 

tette hozzá. 

Bálint Györgyöt 1942-ben előbb munkaszolgálatra vitték, majd koncentrációs táborba került, ahonnan 1945-ben szabadult. Csak egy testvére élte túl a holokausztot, rajtuk kívül a teljes családot kiirtották. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.