Ezer orvos kérte ki tavaly a külföldi munkához szükséges bizonyítványt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kevesebb orvos, de több fogorvos kért tavaly külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt, 

összesen 979,

írja a Világgazdaság az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adataira hivatkozva. Az orvosok mellett ötszáz szakdolgozó ment külföldre 2018-ban. Azt, hogy az előző évinél ötvennel kevesebb orvos ment külföldre dolgozni, Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke azzal indokolta, hogy "az elmúlt években voltak pozitív döntések az egészségügyi dolgozók bérével kapcsolatban,"

de nemcsak a nyugati országoktól vagyunk messze elmaradva, hanem a V4-ek átlagától is,

tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.