Szíriában bombázott Izrael

A szír állami sajtó jelentése szerint szerdára virradó éjszaka Izrael "stratégiai jelentőségű településre" mért légicsapást Szíria déli részén. Az al-Ikbaríja tévé híradásából csak annyi derült ki, hogy a támadás célpontja el-Harra volt, az Izrael által megszállt Golán-fennsík szomszédságában.

A Sana állami hírügynökség jelentése szerint a támadás csak anyagi károkat okozott.

El-Harrában működött éveken át az orosz hadsereg egy radartámaszpontja, mígnem a település 2014-ben a szíriai lázadók kezére került. A szír hadsereg tavaly foglalta vissza.

Izrael légicsapások százait hajtotta végre Szíriában azóta, hogy az Iránnal szövetséges Hezbollah is intenzíven becsatlakozott a harcokba. A Hezbollah rendszeresen támadja Izraelt, így az igyekszik folyamatosan megsemmisíteni a csoportnak szánt fegyverszállítmányokat. A felvétel nem most, hanem július 1-én, az elmúlt évek egyik legnagyobb izraeli légicsapása után készült Damaszkus közelében.Fotó: YOUSSEF KARWASHAN/AFP

Izrael az elmúlt években több száz támadást hajtott végre Szíriában, főként az Iránnal szövetséges Hezbollah támaszpontjait, illetve a csoportnak szánt fegyverszállítmányokat támadva. El-Harra a Golán-fennsík mellett Libanonhoz, a Hezbollah otthonához is közel van.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.