Az amerikai igazságügyi miniszter bejelentette, hogy újra végrehajtják a szövetségi bíróságok halálbüntetéseit

Ismét végrehajtják a szövetségi bíróságokon hozott halálbüntetéseket – jelentette be William Barr amerikai igazságügyi miniszter, aki utasítást adott öt, halálra ítélt bűnöző kivégzési dátumának kijelölésére. Ha az ítéleteket végrehajtják, 2003 óta először hajtanak majd végre szövetségi bíróságokon hozott halálos ítéleteket.

A kivégzésre várók között van egy fehér felsőbbrendűséget hirdető csoport tagja, aki egy háromtagú családot gyilkolt meg, egy nagyanyját halálra késelő férfi és egy 16 éves lányt megerőszakoló, majd meggyilkoló férfi.

„A kongresszus egyértelműen felhatalmazást adott a halálbüntetésre, amit a kongresszus mindkét házában megszavaztak a nép által választott törvényhozók, és aláírt az elnök” – közölte William Barr. Azt mondta, ezt a büntetést a leggonoszabb bűnözőkre szabják ki, és a döntésével a minisztérium „tiszteletben tartja a jogállamot és az áldozatokat, valamint családtagjaikat”.

Fotó: Nicholas Kamm/AFP

Az elmúlt években – miután az igazságügyi minisztérium a szövetségi gyógyszerfelügyelet (FDA) kérésére vizsgálni kezdte a kivégzéseknél alkalmazott szereket – több tagállamban is felfüggesztették a halálos ítéletek végrehajtását, de a tárca illetékes hivatala úgy döntött, hogy az FDA-nek nincs hatásköre az alkalmazott szereket illetően. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.