Idén eddig jó biznisz a dinnye

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Száz forint felett van a dinnye fogyasztói ára, ez pedig kritikus határ, írja a Világgazdaság a csütörtöki számában. A kilónként száz forintos árnál már jövedelmező a termelés, és még az export is a tavalyinál lényegesen jobb áron indul, írják.

A gyümölcstermelők szövetsége, a FruitVeB elnöke, Ledó Ferenc szerint száz forintos kilónkénti ár körül már csak a jobb hatékonysággal termelők könyvelhetnek el profitot, az alatt már mindenki bukik.

A termelők idén az exportban reménykedhetnek, mert a tavalyi kilonként 15-16 eurócentnél lényegesen magasabbról, 25-30 centről indultak az árak.

Az idei szezon a szokásosnál kicsit később, július 10-e körül indult, ez szerencsés volt annyiban, hogy a magyar termés nem ért össze a spanyol importtal. Az ország hagyományos dinnyetermő területein már javában szedik a termést, de Szabolcsban csak július végén, augusztus elején lesz tömeges érés. Ha nem lesz különösebben rossz időjárás, akkor szeptember elejéig-közepéig lesz jó minőségű magyar dinnye a piacon. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.