Megpróbálta átrepülni a La Manche-csatornát, de a vízbe pottyant a légdeszkás francia

2019 július 25., csütörtök 8:23
146

Hát, ez se tartott sokáig. Franky Zapata francia feltaláló ma reggel megkísérelte légdeszkájával átrepülni a La Manche-csatornát, de kudarcot vallott.

Kísérlete látványosnak ígérkezett, az AFP például élőben közvetítette. A közvetítés lényegében abból állt, hogy bő 50 percen keresztül egy üres indítóállványt láttunk. Majd Zapatát három percen át készülődni, majd azt, hogy pillanatok alatt eltűnik a horizonton. Utána még megcsodálhattunk egy poloskát, ami rárepült a kamerára.

Zapata kísérlete tíz perccel később már kudarcba is fulladt. A feltaláló azt remélte, hogy húsz perc alatt már Angliában lesz, de félúton a vízbe pottyant.

Megtalálták és kiemelték a vízből, nem szenvedett sérülést.

Zapata amúgy nem véletlenül ma próbálta átrepülni a csatornát: 110 éve pont ezen a napon repült át Franciaországból Angliába a francia Louis Blériot, elsőként átrepülve a csatornát.

Zapata idén nagy sikerrel szerepelt Franciaország nemzeti ünnepén a hagyományos díszszemlén, ahol kezében egy képkarabéllyal repkedett saját fejlesztésű légdeszkáján, mely alig nagyobb egy hagyományos gödreszkánál, de kerekek helyett öt kis sugárhajtómű van rajta.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt