Megpróbálta átrepülni a La Manche-csatornát, de a vízbe pottyant a légdeszkás francia

2019 július 25., csütörtök 8:23

Hát, ez se tartott sokáig. Franky Zapata francia feltaláló ma reggel megkísérelte légdeszkájával átrepülni a La Manche-csatornát, de kudarcot vallott.

Kísérlete látványosnak ígérkezett, az AFP például élőben közvetítette. A közvetítés lényegében abból állt, hogy bő 50 percen keresztül egy üres indítóállványt láttunk. Majd Zapatát három percen át készülődni, majd azt, hogy pillanatok alatt eltűnik a horizonton. Utána még megcsodálhattunk egy poloskát, ami rárepült a kamerára.

Zapata kísérlete tíz perccel később már kudarcba is fulladt. A feltaláló azt remélte, hogy húsz perc alatt már Angliában lesz, de félúton a vízbe pottyant.

Megtalálták és kiemelték a vízből, nem szenvedett sérülést.

Zapata amúgy nem véletlenül ma próbálta átrepülni a csatornát: 110 éve pont ezen a napon repült át Franciaországból Angliába a francia Louis Blériot, elsőként átrepülve a csatornát.

Zapata idén nagy sikerrel szerepelt Franciaország nemzeti ünnepén a hagyományos díszszemlén, ahol kezében egy képkarabéllyal repkedett saját fejlesztésű légdeszkáján, mely alig nagyobb egy hagyományos gödreszkánál, de kerekek helyett öt kis sugárhajtómű van rajta.