Tavaly 85 milliárd forintot költött a külügy a határontúli gazdaság támogatására

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csak a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium 85 milliárd forintot utalt tavaly külföldre a határon túli gazdaság támogatására. A pénzek java a Vajdaságba áramlott, az ott működő Prosperitati alapítvány egymaga 45 milliárd forint magyar költségvetési forráshoz jutott.

A második legnagyobb összeg Szlovákiába, a Széchenyi Programirodához áramlott, az 21,7 milliárd forintot kapott a külügyminisztériumtól. 13,7 milliárd jutott a kárpátaljai Egán Ede Központnak.

Ezek mellett már a romániai Pro Economica alapítvány 3,3 milliárdja is eltörpül, Horvátországba és Szlovéniába pedig még ennél is kevesebb, pp6, illetve 667 millió forint jutott, írja Facebook-posztjában a K-Monitor.

Posztjuk szerint a külügy által határon túlra utalt 85 milliárd "közel sem a teljes határon túlra jutó magyarországi támogatási összeg".

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.