Ha már belejött a gazdaságpolitikai twitterelésbe, Trump lefenyítette Macront is

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
A két főhős a G20 Buenos Aires-i találkozóján, tavaly novemberben.Fotó: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Franciaországban két hete fogadták el a multinacionális technológiai óriáscégek megadóztatásáról szóló törvényt. Ennek értelmében a Google és a Facebook a Franciaországban szerzett bevételeinek három százalékat lesz szíves becsengetni a francia adóhivatalnak.

A kormány érvelése szerint ezek a cégek komoly gazdasági tevékenységet végeznek, eurószázmilliókat keresnek az országban, mégsem fizetnek semmilyen adót, mivel nincsen központjuk az országban. A francia kormány, a szenátus és az alsóház is elfogadta a törvényt, az amerikai kormány pedig azonnal vizsgálatot indított.

A Világ Főtwitterezője pedig ma ezt üzente Macronnak:

Tehát, hogy amerikai cégeket csak Amerika adóztathat, és rövidesen kemény ellenintézkedést hoznak. Plusz, tette a hozzá a félelmetesen szellemes vitatkozó hírében álló amerikai humorzsák: az amerikai bor jobb, mint a francia. (Ami persze gigantikus hülyeség, ahogy azt minden egészséges ízérzékeléssel rendelkező ember tudja.) 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.