Ha már belejött a gazdaságpolitikai twitterelésbe, Trump lefenyítette Macront is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A két főhős a G20 Buenos Aires-i találkozóján, tavaly novemberben.Fotó: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Franciaországban két hete fogadták el a multinacionális technológiai óriáscégek megadóztatásáról szóló törvényt. Ennek értelmében a Google és a Facebook a Franciaországban szerzett bevételeinek három százalékat lesz szíves becsengetni a francia adóhivatalnak.

A kormány érvelése szerint ezek a cégek komoly gazdasági tevékenységet végeznek, eurószázmilliókat keresnek az országban, mégsem fizetnek semmilyen adót, mivel nincsen központjuk az országban. A francia kormány, a szenátus és az alsóház is elfogadta a törvényt, az amerikai kormány pedig azonnal vizsgálatot indított.

A Világ Főtwitterezője pedig ma ezt üzente Macronnak:

Tehát, hogy amerikai cégeket csak Amerika adóztathat, és rövidesen kemény ellenintézkedést hoznak. Plusz, tette a hozzá a félelmetesen szellemes vitatkozó hírében álló amerikai humorzsák: az amerikai bor jobb, mint a francia. (Ami persze gigantikus hülyeség, ahogy azt minden egészséges ízérzékeléssel rendelkező ember tudja.) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.