Ittas tinik agresszív hordája támadt a leggazdagabb német kisváros rendőrőrsére

Csütörtök este a starnbergi középiskolások túlzásba vitték a vakáció ünneplését. Az egyik 15 éves tanuló mámorában randalírozni kezdett a diákbálon, úgyhogy  a biztonságiak ráhívták a rendőrséget. A rendőrök nem tudták jobb belátásra bírni, bevitték előállítani.

Erre azonban társai nemhogy meghúzták volna magukat, hanem jó ötvenen összeverődtek a rendőrség épülete előtt. A fiatalkorúakból álló banda szabályos ostrom alá vette a kisváros rendőrőrsét! 

Palackokkal dobálták, törtek-zúztak, a bejárati ajtót is fel akarták törni, de erre már nem volt érkezésük. A starnbergi rendőrök ugyanis erősítést hívtak, és segítségükkel sikeresen visszaverték a tinédzserek vad hordáját. Hármat közülük őrizetbe is vettek. 

Starnberg látképeFotó: Wikipedia By Boschfoto - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26115161

Itt jegyezzük meg, hogy a bajorországi Starnberg Németország egyik leggazdagabb települése. 2007-ben például itt volt a legmagasabb az egy főre jutó jövedelem az egész országban. A München közelében lévő festői települést erdő veszi körül, egy kedves tó nyaldossa partját, és csodás kastélya mellett a modern villái a német építészeti magazinok kedvelt témái. 

A starnbergi fiatalokról az elmúlt években csak a virágvasárnapi felvonulásaikról adott hírt a német országos sajtó, amit a hasonló nevű tó partján szoktak rendezni, pompás kosztümökben.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.