125 kiló orrszarvútülköt foglaltak le Hanoiban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A vietnami vámőrség 125 kilogramm orrszarvútülköt foglalt le a főváros, hanoi nemzetközi repülőterén.

Az 55 begipszelt tülökdarabra csütörtökön bukkantak rá. „Egy fél napig tartott, amíg a gipszburkokat feltörtük” – közölték a hatóságok. Még nem tudják, hogy a csempészárú melyik országból érkezett.

Fotó: Vietnam News Agency/AFP

A délkelet-ázsiai ország az illegális vadállat-kereskedelem egyik fő központja a térségben, és az ázsiai vadállatcsempészek egyik fő útvonalán fekszik.

Az orrszarvútülök feketepiaci értéke kilónként eléri a 60 ezer dollárt. A tülökből készült porra egyes ázsiai körökben gyógyszerként tekintenek.

A vadon élő orrszarvúk száma az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. A 20. század elején még félmillió orrszarvú élt, mára kb. 29 ezer maradt. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.