125 kiló orrszarvútülköt foglaltak le Hanoiban

bűnügy
2019 július 28., 13:23
comments 47

A vietnami vámőrség 125 kilogramm orrszarvútülköt foglalt le a főváros, hanoi nemzetközi repülőterén.

Az 55 begipszelt tülökdarabra csütörtökön bukkantak rá. „Egy fél napig tartott, amíg a gipszburkokat feltörtük” – közölték a hatóságok. Még nem tudják, hogy a csempészárú melyik országból érkezett.

photo_camera Fotó: Vietnam News Agency/AFP

A délkelet-ázsiai ország az illegális vadállat-kereskedelem egyik fő központja a térségben, és az ázsiai vadállatcsempészek egyik fő útvonalán fekszik.

Az orrszarvútülök feketepiaci értéke kilónként eléri a 60 ezer dollárt. A tülökből készült porra egyes ázsiai körökben gyógyszerként tekintenek.

A vadon élő orrszarvúk száma az elmúlt évtizedekben drámaian csökkent. A 20. század elején még félmillió orrszarvú élt, mára kb. 29 ezer maradt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.