Két gyilkos tinit keres a fél kanadai rendőrség, egyelőre csak egy jegesmedvét találtak

Legalább egy jegesmedve támadása is fenyegeti azokat a kanadai rendőröket és katonákat akik a közép-kanadai Gillam városának környékén, a vadonban kutatnak egy 18 és egy 19 éves fiú után, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két, egymástól többszáz kilométerre található helyszínen agyonlőttek egy ausztrál turistát az amerikai barátnőjével együtt, illetve egy kanadai botanikus kutatót.

A 19 éves Kam McLeodot és a 18 éves Bryer Schmegelskyt azzal gyanúsítják, hogy két héttel ezelőtt egy Gillamtől 3000 kilométerre található nyugat-kanadai autópálya mentén agyonlőtték egy lerobbant autójuknál várakozó amerikai-ausztrál párt. Négy nappal később és 470 kilométerrel arrébb pedig ugyancsak egy út mellett végeztek a University of British Columbia egyik tudósával. 

A rendőrség azt gyanította, hogy a két fiatal, miután hétfőn felgyújtotta a meneküléshez eddig használt, lopott Toyotát, gyalog vetett bele magát a Gillam környékén elterülő vadonba. Ami a helyiek szerint hemzseg a veszélyektől, úgyis mint jegesmedvék, farkasok, sűrű csapatokban támadó csípős legyek és szúnyogok, sűrű bozót és süppedős mocsár. A Királyi Lovasrendőrség közzé is tett egy fotót egy jegesmedvéről, amit a kutatás közben láttak, 200 kilométerre Gillamtől. 

A napok óta tartó eredménytelen keresés hatására a hatóságok már azt a teóriát is vizsgálják, hogy a két gyilkos tizenéves esetleg nem gyalog menekül, hanem egy mit sem sejtő autós utasaként tűnhetett el a környékről. 

(via Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.