Két gyilkos tinit keres a fél kanadai rendőrség, egyelőre csak egy jegesmedvét találtak

2019 július 28., vasárnap 9:48
105

Legalább egy jegesmedve támadása is fenyegeti azokat a kanadai rendőröket és katonákat akik a közép-kanadai Gillam városának környékén, a vadonban kutatnak egy 18 és egy 19 éves fiú után, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két, egymástól többszáz kilométerre található helyszínen agyonlőttek egy ausztrál turistát az amerikai barátnőjével együtt, illetve egy kanadai botanikus kutatót.

A 19 éves Kam McLeodot és a 18 éves Bryer Schmegelskyt azzal gyanúsítják, hogy két héttel ezelőtt egy Gillamtől 3000 kilométerre található nyugat-kanadai autópálya mentén agyonlőtték egy lerobbant autójuknál várakozó amerikai-ausztrál párt. Négy nappal később és 470 kilométerrel arrébb pedig ugyancsak egy út mellett végeztek a University of British Columbia egyik tudósával. 

A rendőrség azt gyanította, hogy a két fiatal, miután hétfőn felgyújtotta a meneküléshez eddig használt, lopott Toyotát, gyalog vetett bele magát a Gillam környékén elterülő vadonba. Ami a helyiek szerint hemzseg a veszélyektől, úgyis mint jegesmedvék, farkasok, sűrű csapatokban támadó csípős legyek és szúnyogok, sűrű bozót és süppedős mocsár. A Királyi Lovasrendőrség közzé is tett egy fotót egy jegesmedvéről, amit a kutatás közben láttak, 200 kilométerre Gillamtől. 

A napok óta tartó eredménytelen keresés hatására a hatóságok már azt a teóriát is vizsgálják, hogy a két gyilkos tizenéves esetleg nem gyalog menekül, hanem egy mit sem sejtő autós utasaként tűnhetett el a környékről. 

(via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt