Két gyilkos tinit keres a fél kanadai rendőrség, egyelőre csak egy jegesmedvét találtak

bűnügy
2019 július 28., 09:48
comments 96

Legalább egy jegesmedve támadása is fenyegeti azokat a kanadai rendőröket és katonákat akik a közép-kanadai Gillam városának környékén, a vadonban kutatnak egy 18 és egy 19 éves fiú után, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két, egymástól többszáz kilométerre található helyszínen agyonlőttek egy ausztrál turistát az amerikai barátnőjével együtt, illetve egy kanadai botanikus kutatót.

A 19 éves Kam McLeodot és a 18 éves Bryer Schmegelskyt azzal gyanúsítják, hogy két héttel ezelőtt egy Gillamtől 3000 kilométerre található nyugat-kanadai autópálya mentén agyonlőtték egy lerobbant autójuknál várakozó amerikai-ausztrál párt. Négy nappal később és 470 kilométerrel arrébb pedig ugyancsak egy út mellett végeztek a University of British Columbia egyik tudósával. 

A rendőrség azt gyanította, hogy a két fiatal, miután hétfőn felgyújtotta a meneküléshez eddig használt, lopott Toyotát, gyalog vetett bele magát a Gillam környékén elterülő vadonba. Ami a helyiek szerint hemzseg a veszélyektől, úgyis mint jegesmedvék, farkasok, sűrű csapatokban támadó csípős legyek és szúnyogok, sűrű bozót és süppedős mocsár. A Királyi Lovasrendőrség közzé is tett egy fotót egy jegesmedvéről, amit a kutatás közben láttak, 200 kilométerre Gillamtől. 

link Forrás

A napok óta tartó eredménytelen keresés hatására a hatóságok már azt a teóriát is vizsgálják, hogy a két gyilkos tizenéves esetleg nem gyalog menekül, hanem egy mit sem sejtő autós utasaként tűnhetett el a környékről. 

link Forrás

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.