Egészen hurrikánszerű ciklon közelít a francia és brit partokhoz

Kinézetre egészen hurrikánszerű az az alacsony nyomású ciklon, amely száz km/h-ás széllökésekkel és rengeteg csapadékkal közelít Anglia déli és Franciaország nyugati része felé. A vihar közepén rendkívül alacsony, mindössze 992 hPa a légnyomás, miközben Európa nagy részén 1012 hPa körüli a légnyomás.

Kavarog a ciklon a Vizcayai-öbölben.Fotó: Screenshot - Windy.com

A viharról készült radarkép pont úgy néz ki, mint amit egy hurrikántól várnánk: egy szem körül forognak az óramutató járásával ellentétesen a csapadékfelhők, miközben a vihar középpontjában 60-70 km/h-ás az állandó szélsebesség.

A vihar az előrejelzések alapján magyar idő szerint délután öt fele érheti el a brit és a francia partokat. A legnagyobb zuhék ma este-éjszaka lesznek Cornwallban és Bretagne-ban. A Severe Weather Europe előrejelzése alapján akár 100-120 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak majd.

Tovább haladva a La Manche mentén a vihar keddre már veszíthet erejéből.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.