Egészen hurrikánszerű ciklon közelít a francia és brit partokhoz

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kinézetre egészen hurrikánszerű az az alacsony nyomású ciklon, amely száz km/h-ás széllökésekkel és rengeteg csapadékkal közelít Anglia déli és Franciaország nyugati része felé. A vihar közepén rendkívül alacsony, mindössze 992 hPa a légnyomás, miközben Európa nagy részén 1012 hPa körüli a légnyomás.

Kavarog a ciklon a Vizcayai-öbölben.Fotó: Screenshot - Windy.com

A viharról készült radarkép pont úgy néz ki, mint amit egy hurrikántól várnánk: egy szem körül forognak az óramutató járásával ellentétesen a csapadékfelhők, miközben a vihar középpontjában 60-70 km/h-ás az állandó szélsebesség.

A vihar az előrejelzések alapján magyar idő szerint délután öt fele érheti el a brit és a francia partokat. A legnagyobb zuhék ma este-éjszaka lesznek Cornwallban és Bretagne-ban. A Severe Weather Europe előrejelzése alapján akár 100-120 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak majd.

Tovább haladva a La Manche mentén a vihar keddre már veszíthet erejéből.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.