Egészen hurrikánszerű ciklon közelít a francia és brit partokhoz

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kinézetre egészen hurrikánszerű az az alacsony nyomású ciklon, amely száz km/h-ás széllökésekkel és rengeteg csapadékkal közelít Anglia déli és Franciaország nyugati része felé. A vihar közepén rendkívül alacsony, mindössze 992 hPa a légnyomás, miközben Európa nagy részén 1012 hPa körüli a légnyomás.

Kavarog a ciklon a Vizcayai-öbölben.Fotó: Screenshot - Windy.com

A viharról készült radarkép pont úgy néz ki, mint amit egy hurrikántól várnánk: egy szem körül forognak az óramutató járásával ellentétesen a csapadékfelhők, miközben a vihar középpontjában 60-70 km/h-ás az állandó szélsebesség.

A vihar az előrejelzések alapján magyar idő szerint délután öt fele érheti el a brit és a francia partokat. A legnagyobb zuhék ma este-éjszaka lesznek Cornwallban és Bretagne-ban. A Severe Weather Europe előrejelzése alapján akár 100-120 km/h-ás széllökések is előfordulhatnak majd.

Tovább haladva a La Manche mentén a vihar keddre már veszíthet erejéből.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.