Miután a Várból kipaterolt Nemzeti Táncszínház nem tudta fizetni az új helyét, a kormány megtámogatta 531 millióval

Ahhoz, hogy Orbán Viktor a Várból vigyázhasson az országra/világra, a Nemzeti Táncszínháznak előbb el kellett költöznie a Karmelita-kolostorból. Az intézmény a  Millenárison kapott helyet, csakhogy komoly bajba került, mivel a Millenáris Kht. csak havi 50 milliós bérleti díjért hajlandó az épületet a színháznak biztosítani, ezt pedig nehezen tudta volna kigazdálkodni az eddigi költségvetéséből. Július elején a Magyar Hang már elbocsátásokról írt.

A Nemzeti Táncszínház új épülete a MillenárisonFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Napi.hu szerint ezt a helyzetet próbálja tompítani a kormány azzal a pénteken megjelent két kormányhatározattal, amikkel egyrészt a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. szakmai feladatellátásának és a zavartalan működésének támogatására biztosít 531 millió forintot, másrészt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes  állandó játszóhelyet kaphat a Kerepesi út 29/b szám alatti ingatlanon, aminek az előkészítésére 638 millió forintot csoportosítottak át az idei költségvetésből.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.