Miután a Várból kipaterolt Nemzeti Táncszínház nem tudta fizetni az új helyét, a kormány megtámogatta 531 millióval

Ahhoz, hogy Orbán Viktor a Várból vigyázhasson az országra/világra, a Nemzeti Táncszínháznak előbb el kellett költöznie a Karmelita-kolostorból. Az intézmény a  Millenárison kapott helyet, csakhogy komoly bajba került, mivel a Millenáris Kht. csak havi 50 milliós bérleti díjért hajlandó az épületet a színháznak biztosítani, ezt pedig nehezen tudta volna kigazdálkodni az eddigi költségvetéséből. Július elején a Magyar Hang már elbocsátásokról írt.

A Nemzeti Táncszínház új épülete a MillenárisonFotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A Napi.hu szerint ezt a helyzetet próbálja tompítani a kormány azzal a pénteken megjelent két kormányhatározattal, amikkel egyrészt a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. szakmai feladatellátásának és a zavartalan működésének támogatására biztosít 531 millió forintot, másrészt a Magyar Nemzeti Táncegyüttes  állandó játszóhelyet kaphat a Kerepesi út 29/b szám alatti ingatlanon, aminek az előkészítésére 638 millió forintot csoportosítottak át az idei költségvetésből.  

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.