A KSH szerint májusban már bruttó 364400 forint volt az átlagkereset

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A KSH jelentése szerint saját egy évvel korábbi adataikhoz képest 11,2 százalékkal nőtt az átlagkereset Magyarországon. A statisztikusok számításai szerint idén májusban ez 364400 forint volt, amiből ha kivesszük a közfoglalkoztatottak alacsonyabb bérét, akkor már 374700 forintra nő.

A legmagasabb bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási szektorban volt, itt 666100 forint volt a havi bruttó átlagjövedelem. A legalacsonyabb a közfoglalkoztatottak jelentős részét magában foglaló humán, egészségügyi, szociális ellátás területén volt, ahol csupán 235200 forint volt az átlagkereset. Hogy a közfoglalkoztatottak bére mennyire elmarad az átlagtól, azt jelzi, hogy ha az ő adataikat kivonjuk, akkor már ezen a területen is 302 ezer forint a bruttó átlagkereset.

Magyarországon még mindig jelentős a nemek közti eltérés a keresetekben. A férfiak átlagjövedelme bruttó 392900 forint, úgy húsz százalékkal több, mint a nők 324300 forintos bruttó havi átlagkeresete. A növekedés üteme alapján a különbség nemhogy csökkent, még nőtt is az elmúlt egy évben: a férfiak jövedelme 11,4, a nőké ehhez képest csak 9,5 százalékkal nőtt. (Via HVG)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.