A KSH szerint májusban már bruttó 364400 forint volt az átlagkereset

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A KSH jelentése szerint saját egy évvel korábbi adataikhoz képest 11,2 százalékkal nőtt az átlagkereset Magyarországon. A statisztikusok számításai szerint idén májusban ez 364400 forint volt, amiből ha kivesszük a közfoglalkoztatottak alacsonyabb bérét, akkor már 374700 forintra nő.

A legmagasabb bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási szektorban volt, itt 666100 forint volt a havi bruttó átlagjövedelem. A legalacsonyabb a közfoglalkoztatottak jelentős részét magában foglaló humán, egészségügyi, szociális ellátás területén volt, ahol csupán 235200 forint volt az átlagkereset. Hogy a közfoglalkoztatottak bére mennyire elmarad az átlagtól, azt jelzi, hogy ha az ő adataikat kivonjuk, akkor már ezen a területen is 302 ezer forint a bruttó átlagkereset.

Magyarországon még mindig jelentős a nemek közti eltérés a keresetekben. A férfiak átlagjövedelme bruttó 392900 forint, úgy húsz százalékkal több, mint a nők 324300 forintos bruttó havi átlagkeresete. A növekedés üteme alapján a különbség nemhogy csökkent, még nőtt is az elmúlt egy évben: a férfiak jövedelme 11,4, a nőké ehhez képest csak 9,5 százalékkal nőtt. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.