Egy napra bezárták a közhivatalokat Etiópiában, hogy mindenki elmehessen fát ültetni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nyár végéig 4 milliárd új fát próbál elültetni az etióp kormány, ahol a hivatalos adatok szerint tegnap, egyetlen nap alatt 350 millió facsemetét ültettek el a Zöld örökség nevű állami program keretében. A teljes közigazgatásban munkaszünetet rendeltek el, hogy ezzel bátorítsák az ott dolgozókat és a többi állampolgárt, hogy vegyenek részt az ültetésben. A célok megvalósításához mindenkinek legalább 40 facsemetét kellene ültetnie az országban.

Etiópiában a Guardian összefoglalója szerint az erdőtakaró 35 százalékról 4 százalékra esett vissza az elmúlt 100 évben. A faültetések ezt a folyamatot próbálják visszafordítani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.