Egy napra bezárták a közhivatalokat Etiópiában, hogy mindenki elmehessen fát ültetni

külföld
2019 július 30., 11:10

Nyár végéig 4 milliárd új fát próbál elültetni az etióp kormány, ahol a hivatalos adatok szerint tegnap, egyetlen nap alatt 350 millió facsemetét ültettek el a Zöld örökség nevű állami program keretében. A teljes közigazgatásban munkaszünetet rendeltek el, hogy ezzel bátorítsák az ott dolgozókat és a többi állampolgárt, hogy vegyenek részt az ültetésben. A célok megvalósításához mindenkinek legalább 40 facsemetét kellene ültetnie az országban.

Etiópiában a Guardian összefoglalója szerint az erdőtakaró 35 százalékról 4 százalékra esett vissza az elmúlt 100 évben. A faültetések ezt a folyamatot próbálják visszafordítani.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.