Egy napra bezárták a közhivatalokat Etiópiában, hogy mindenki elmehessen fát ültetni

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nyár végéig 4 milliárd új fát próbál elültetni az etióp kormány, ahol a hivatalos adatok szerint tegnap, egyetlen nap alatt 350 millió facsemetét ültettek el a Zöld örökség nevű állami program keretében. A teljes közigazgatásban munkaszünetet rendeltek el, hogy ezzel bátorítsák az ott dolgozókat és a többi állampolgárt, hogy vegyenek részt az ültetésben. A célok megvalósításához mindenkinek legalább 40 facsemetét kellene ültetnie az országban.

Etiópiában a Guardian összefoglalója szerint az erdőtakaró 35 százalékról 4 százalékra esett vissza az elmúlt 100 évben. A faültetések ezt a folyamatot próbálják visszafordítani.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.