Lakóházakra zuhant egy katonai gép Pakisztánban

A Ravalpindi közelében egy falu házaira zuhant pakisztáni katonai repülő füstölgő roncsai. A tragédiában legalább 17-en életüket vesztették, a lezuhanó gép négy lakóházat is letarolt.Fotó: Muhammad Reza/Anadolu Agency

Legalább 17 ember vesztette életét Pakisztánban, amikor lakott területre zuhant egy katonai repülőgép. A gép legénységének öt tagja mellett 12, a földön tartózkodó civil vesztette életét, és még 15 ember megsérült. A sebesültek is javarészt polgári lakosok.

A gép Ravalpindi közelében zuhant egy kis falura, és legalább négy lakóházat letarolt. A becsapódása után hatalmas tűz ütött ki egy bevásárlóközpontban is, amiről aztán a közeli lakóházakra is átterjed, úgy százméteres körzetben pusztított.

A tragédia egyik áldozatának holttestét szállítják a mentőalakulatok a ravalpindi baleset után.Fotó: FAROOQ NAEEM/AFP

A lezuhant gép gyakorlórepülést végzett. A katasztrófa oka egyelőre nem ismert. Egy szemtanú szerint a gép ereszkedés közben szokatlan hangot adott ki, és a becsapódása előtt tett egy kört a település felett. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.