Lemondott Paraguay külügyminisztere, mert állítólag rossz szerződést kötött Brazíliával

külföld
2019 július 30., 4:17
comments 14

Lemondott Paraguay külügyminisztere, Luis Castiglioni a Brazíliával kötött, sokak szerint Paraguay számára előnytelen energetikai szerződés miatt. A szerződést a két ország által közösen működtetett Itaipu vízerőmű áramának beszerzéséről szól.

photo_camera Luis Castiglioni, Paraguay lemondott külügyminisztere. Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

A májusban kötött, de csak a múlt héten nyilvánosságra került szerződés az ellenzék szerint rendkívül előnytelen Paraguaynak, szakértőik becslése szerint akár 350 millió dolláros kárt is okozhat a költségvetésnek.

Castiglioni szerint nem, de lemondása előtt néhány órával már ő maga ígérte, hogy kérni fogja Brazíliától a szerződés felbontását.

photo_camera Az Itaipu vízerőmű, a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve. Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

Aztán három másik tisztviselővel, köztük Paraguay brazíliai nagykövetével és az Itaiput üzemeltető vegyesvállalat paraguayi vezetőjével együtt lemondott. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt