Lemondott Paraguay külügyminisztere, mert állítólag rossz szerződést kötött Brazíliával

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lemondott Paraguay külügyminisztere, Luis Castiglioni a Brazíliával kötött, sokak szerint Paraguay számára előnytelen energetikai szerződés miatt. A szerződést a két ország által közösen működtetett Itaipu vízerőmű áramának beszerzéséről szól.

Luis Castiglioni, Paraguay lemondott külügyminisztere.Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

A májusban kötött, de csak a múlt héten nyilvánosságra került szerződés az ellenzék szerint rendkívül előnytelen Paraguaynak, szakértőik becslése szerint akár 350 millió dolláros kárt is okozhat a költségvetésnek.

Castiglioni szerint nem, de lemondása előtt néhány órával már ő maga ígérte, hogy kérni fogja Brazíliától a szerződés felbontását.

Az Itaipu vízerőmű, a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve.Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

Aztán három másik tisztviselővel, köztük Paraguay brazíliai nagykövetével és az Itaiput üzemeltető vegyesvállalat paraguayi vezetőjével együtt lemondott. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.