Lemondott Paraguay külügyminisztere, mert állítólag rossz szerződést kötött Brazíliával

külföld
2019 július 30., 04:17
comments 14

Lemondott Paraguay külügyminisztere, Luis Castiglioni a Brazíliával kötött, sokak szerint Paraguay számára előnytelen energetikai szerződés miatt. A szerződést a két ország által közösen működtetett Itaipu vízerőmű áramának beszerzéséről szól.

Luis Castiglioni, Paraguay lemondott külügyminisztere.
photo_camera Luis Castiglioni, Paraguay lemondott külügyminisztere. Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

A májusban kötött, de csak a múlt héten nyilvánosságra került szerződés az ellenzék szerint rendkívül előnytelen Paraguaynak, szakértőik becslése szerint akár 350 millió dolláros kárt is okozhat a költségvetésnek.

Castiglioni szerint nem, de lemondása előtt néhány órával már ő maga ígérte, hogy kérni fogja Brazíliától a szerződés felbontását.

Az Itaipu vízerőmű, a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve.
photo_camera Az Itaipu vízerőmű, a világ legnagyobb teljesítményű vízerőműve. Fotó: NORBERTO DUARTE/AFP

Aztán három másik tisztviselővel, köztük Paraguay brazíliai nagykövetével és az Itaiput üzemeltető vegyesvállalat paraguayi vezetőjével együtt lemondott. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.