Már adományt is gyűjthet, aki a Taximmal az innovatív magyar taxis appal utazik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az oktatást, egészségügyi ellátást, vagy épp az állatokat segíthetjük hazánkban, miután több alapítvánnyal megállapodást kötött az innovatív utazási szolgáltatásairól ismert magyar startup, a Taxim. A kezdeményezés mögött számos ismert személyiség sorakozott föl. (Többek között Mihalik Enikő, Kajdi Csaba, Dzsudzsák Balázs).

Mostantól az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak gyűjthet adományt, aki az innovatív magyar taxis appal utazik. A rendszer lényege, hogy minden utazásunk után lehetőségünk van a viteldíj összegén felül további 1 százalékot, mint adományt felajánlani, amelyhez a szolgáltató további 1 százalékot ajánl fel, az általa meghatározott alapítványnak, hogy a munkájukat támogassa. A donáció rendkívül egyszerűen, egy gombnyomással megvalósítható.

A hazai és az egész európai piacon teljesen egyedülálló adományozás a hosszú távú megállapodásnak köszönhetően nemcsak egy rövid kampányidőszak alatt, hanem állandó jelleggel működik. A startup tehát a sok kicsi sokra megy elvét alkalmazva támogatja a szervezetet, vagyis az utasoknak szinte semmibe sem kerül a támogatás, a nap végére mégis szép összeg gyűlhet össze ahhoz, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen. A Taxim a potenciális adományozók, és persze utasaik, körét augusztusban egy az utasok között meghirdetett barát meghívás kampánnyal is szeretné növelni. A promóció keretében mind a meghívó, mind az új utas egy-egy 1000 Ft-os kupont kap.

A magyar hátterű, de a nemzetközi terjeszkedést már előkészítő startup szolgáltatásai gyorsan népszerűek lettek az utazók körében. Jól látható, hogy a szolgáltató szeretne megfelelni a választott szlogenének: „Taxim, ami csak rólad szól”. Az applikáció segítségével egy pillanat alatt láthatjuk a becsült érkezési időt és várható fuvardíjat. A cég árgaranciát is vállal, vagyis az utas biztonságban érezheti magát a nem várt, irreális mértékű fuvardíjakkal szemben. A preferenciák menüpontban úgynevezett preferencialistát állíthatunk össze (például csendes mód, klíma, ajtónyitás), melynek köszönhetően a következő utazásunkkor a sofőrünk már ismerni fogja a szokásainkat. Így lehet minden utazás személyre szabott.

A fenti kényelmi megoldások miatt az utasok rövid idő alatt megkedvelték a gyorsan terjeszkedő szolgáltatót, amely egyre népszerűbb a sofőrök körében is, mivel a vetélytársaknál jóval kedvezőbb feltételekkel szervezhető vele az utazás. A globális szereplők által használt 20-25 százalékos komissziós díjjal szemben a Taxim mindössze 10-15 százalékot kér a szolgáltatásért, vagyis jóval több pénz marad a munkát ténylegesen elvégzők zsebében.

Kapcsolat:

A Taxim app itt tölthető le!

Sofőr jelentkezés: partner@taxim.hu

Egyéb információ: info@taxim.hu

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér