Orbán Viktor azért ad csak kormánypárti lapoknak interjút, mert azok nem provokálják a kérdéseikkel

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Népszavának sikerült elcsípnie egy interjúra Kovács Zoltán államtitkárt. Ritka az ilyen alkalom, hogy egy kormánypárti politikus egy kormánykritikus lapnak adjon interjút, így hát a Népszava rá is kérdezett, hogy amúgy a miniszterelnök például miért mindig kizárólag a kormánnyal szemben nemhogy elfogult, de egyenesen központi utasításra működő sajtónak ad csak interjút. Kovács szerint azért, mert „a magát kormánykritikusnak tartó” sajtó kérdéseiből „eleve süt a elfogultság”.

Ugyanő ugyanitt kifejtette, hogy bár több pódiumbeszélgetésen maga állította, hogy szükség van vitára, szerinte az ellenzék hibája, hogy nincs vita. Hogy miért? Hát mert szerinte „csak olyan emberekkel és felfogásokkal lehet” vitázni, „amelyek versenyképesek”.

A twitterügyi államtitkár ezután még kifejtette elméletét arról, hogy Magyarország ellen kilenc éve tudatos lejárató kampány zajlik a nemzetközi sajtóban, és ez veszi el a lehetőséget az értelmes párbeszédtől, amit Kovács maga amúgy ilyen tweetekkel próbál fenntartani:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.