Orbán Viktor azért ad csak kormánypárti lapoknak interjút, mert azok nem provokálják a kérdéseikkel

A Népszavának sikerült elcsípnie egy interjúra Kovács Zoltán államtitkárt. Ritka az ilyen alkalom, hogy egy kormánypárti politikus egy kormánykritikus lapnak adjon interjút, így hát a Népszava rá is kérdezett, hogy amúgy a miniszterelnök például miért mindig kizárólag a kormánnyal szemben nemhogy elfogult, de egyenesen központi utasításra működő sajtónak ad csak interjút. Kovács szerint azért, mert „a magát kormánykritikusnak tartó” sajtó kérdéseiből „eleve süt a elfogultság”.

Ugyanő ugyanitt kifejtette, hogy bár több pódiumbeszélgetésen maga állította, hogy szükség van vitára, szerinte az ellenzék hibája, hogy nincs vita. Hogy miért? Hát mert szerinte „csak olyan emberekkel és felfogásokkal lehet” vitázni, „amelyek versenyképesek”.

A twitterügyi államtitkár ezután még kifejtette elméletét arról, hogy Magyarország ellen kilenc éve tudatos lejárató kampány zajlik a nemzetközi sajtóban, és ez veszi el a lehetőséget az értelmes párbeszédtől, amit Kovács maga amúgy ilyen tweetekkel próbál fenntartani:

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.