Orbán Viktor azért ad csak kormánypárti lapoknak interjút, mert azok nem provokálják a kérdéseikkel

POLITIKA
2019 július 30., 06:23

A Népszavának sikerült elcsípnie egy interjúra Kovács Zoltán államtitkárt. Ritka az ilyen alkalom, hogy egy kormánypárti politikus egy kormánykritikus lapnak adjon interjút, így hát a Népszava rá is kérdezett, hogy amúgy a miniszterelnök például miért mindig kizárólag a kormánnyal szemben nemhogy elfogult, de egyenesen központi utasításra működő sajtónak ad csak interjút. Kovács szerint azért, mert „a magát kormánykritikusnak tartó” sajtó kérdéseiből „eleve süt a elfogultság”.

Ugyanő ugyanitt kifejtette, hogy bár több pódiumbeszélgetésen maga állította, hogy szükség van vitára, szerinte az ellenzék hibája, hogy nincs vita. Hogy miért? Hát mert szerinte „csak olyan emberekkel és felfogásokkal lehet” vitázni, „amelyek versenyképesek”.

A twitterügyi államtitkár ezután még kifejtette elméletét arról, hogy Magyarország ellen kilenc éve tudatos lejárató kampány zajlik a nemzetközi sajtóban, és ez veszi el a lehetőséget az értelmes párbeszédtől, amit Kovács maga amúgy ilyen tweetekkel próbál fenntartani:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.