Több afgán civillel végez saját kormányuk és a NATO, mint a tálibok

külföld
2019 július 30., 09:34
comments 115
A szövetségesek egy észak-afganisztáni légicsapásának gyermekáldozatai.
photo_camera A szövetségesek egy észak-afganisztáni légicsapásának gyermekáldozatai. Fotó: BASHIR KHAN SAFI/AFP

Nagyobb pusztítást végez az afgánok körében saját kormányuk és a NATo, mint a tálibok. Az ENSZ vonatkozó adatai szerint 2019 első félévében 717 afgán civil vesztette életét a kormányerők és a NATO csapásainak járulékos áldozataként, míg a tálibok 531 emberrel végeztek - közülük 300-szal szándékosan.

Mivel a tálibok gyakran a polgári lakosság közé vegyülve bujkálnak, így a NATO és az afgán kormányerők légicsapásaiban sok ártatlan civil veszti életét.

A friss adatok szerint ez már folytatódó trend, az év első negyedévében fordult elő elöször, hogy a koalíciós erők több civillel végeztek, mint a tálibok, akiktől meg akarják védeni őket. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.