Angela Merkel Magyarországra látogat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Harminc éve, a rendszerváltás viharos évének - tudják, amikor Orbán Viktor kiállt a Hősök terére, és leváltotta a rendszert - egyik szimbolikus csúcseseménye volt az ún. Páneurópai Piknik, amit az akkoriban bontódó vasfüggöny tövében tartottak annak örömére, hogy Magyarország többé nem zárta le a határokat az országban nyaraló, nyugatra vágyó keletnémetek elől.

A határnyitásnak önmagán túlmutató jelentősége lett azáltal, hogy részben ennek, a keletnémetek tömeges disszidálásának hatására omlott össze az NDK és nyílt meg az út Németország újraegyesítése előtt. Érthető tehát, hogy az évforduló Németországnak is fontos, így azon Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint Angela Merkel német kancellár is részt vesz.

Merkel Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen augusztus 19-én látogat Sopronba. A tervek szerint a két vezető, valamint a meghívott német és magyar vendégek ökumenikus istentiszteleten vesznek részt a soproni belvárosi evangélikus templomban, ahol Angela Merkel és Orbán Viktor beszédet is mond. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.