Gulyás szerint a Microsoft korrupciósbotrányáról "a magyar hatóságoknak semmilyen hivatalos tudomása nincsen"

politika
2019 július 31., 07:00
comments 169

"A kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel, én pedig különösen nem foglalkozom azzal," kommentálta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Klub kérésére azt a szerdai hírt, ami szerint Mészáros Lőrinc Orbán Viktor édesapjának fizet bérleti díjat a nemrég megvásárolt golfklubjáért. Arra a felvetésre, hogy így csorgathat vissza a felcsúti milliárdos pénzt a miniszterelnöknek, Gulyás Gergely úgy reagált, hogy 

"nem látom azt be, hogy ha valaki valamit valakitől bérel, és azt piaci áron teszi, akkor az milyen vádak megfogalmazására ad lehetőséget." 

link Forrás

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta: 

Franciaországban nyaral majd.

link Forrás

A Microsoft magyarországi korrupciós botrányáról Gulyás szerint

"a magyar hatóságoknak semmilyen hivatalos tudomása nincsen."

Arra a kérdésre, hogy az ügyészség indított-e bármilyen nyomozást az ügyben, úgy válaszolt, hogy

"mivel az ügyészség független nem látta okát annak, helyesen, hogy engem erről értesítsen."

A Microsoft Magyarország még 2013 és 2015 között növelte a szoftverértékesítések árrését, hogy az így keletkezett többletet „korrupt célokra” használja. A csalássorozat lényege: állami szervek úgy vásároltak Microsoft licenceket, hogy közbeiktattak pár megbízható közvetítő céget, amiknél óriási (40 százalékos) profit keletkezett. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.