Mészáros Lőrinc Orbán Viktor édesapját is bevette a golfbuliba

Orbán Győző új tulajdona, a Pannónia Golf & Country Club, amit Mészáros Lőrinc bérel tőle vissza.Fotó: Pannónia Golf & Country Club

Mészáros Lőrinc még áprilisban megvette Csányi Sándor fiától, Csányi Attilától a birtokai melletti Pannónia Golf & Country Clubot. A klub területe a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. tulajdona volt, magát a klubot a Máriavölgy Zrt. üzemeltette. Ez a két cég 2019. április 1-ig egy kézben volt.

Most már nincs. Az Mfor cikke szerint míg a Máriavölgy Zrt. vagyis az üzemeltető Mészáros Lőrinc tulajdonába került, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó, a pályák bérbeadója Orbán Győző, vagyis Orbán Viktor édesapjának tulajdonába került. Ez utóbbi változást csak bő két hónappal később, június 12-én jegyezték be az Opten cégadatbázisa szerint.

A lényeg a lényeg, az ország leggazdagabb embere valamiért úgy döntött, hogy a jövőben Orbán Viktor édesapjának fizet bérleti díjat a frissen megvásárolt golfklubjáért.

Az Mfor beszámolója szerint a PSU amúgy ezidáig veszteségesen üzemelt, a golfpályák és ingatlanok bérbeadásából csupán évi 12,2 millió forint bevétele volt. Jövőre kiderül, hogy az új tulajdonos alatt jobban teljesít-e már a cég.